volvo banner 2

veelgestelde vragen knop grijs video support knop download de handleiding knop volvo product button

Doorbraak in modelbouw.

Met trots presenteert Verkerk Modelbouw het meest geavanceerde en gedetailleerde vrachtwagen bouwpakket ooit op de markt gebracht. De Volvo FH16-750. Een exacte replica van de echte - veel bekroonde - Volvo FH in schaal 1:14. Onder volledige licentie van Volvo Trucks Sweden en Michelin tires. Door u volledig na te bouwen en personaliseren met meer dan 1100 onderdelen...

zoom picture Klik op de afbeelding om te vergroten.

Het verhaal.

Verkerk Modelbouw heeft gedurende 12 jaar naam en reputatie gemaakt met perfect passende en realistische onderdelen voor bestaande vrachtwagen modellen van andere fabrikanten in Europa en ver daarbuiten. Met deze keuze echter, ben je altijd afhankelijk van andere fabrikanten en hun techniek. Denk bijvoorbeeld aan wielophanging, motor overbrenging en chassis montage. Een sterk verouderd chassis met bladveren? Of realistische wielophanging en aandrijvingen die alleen een grote portemonnee passen? Er moest een middenweg zijn.

Team Verkerk besloot daarom alle opgedane kennis m.b.t. de ontwikkeling en productie van modelbouw onderdelen te bundelen en een compleet nieuw segment RC-vrachtwagen modellen te starten in de schaal 1:14. Een nieuw modulair chassis, volledig auto-motive en conform moderne vrachtwagens als basis met daarop als eerste model, de Volvo FH16-750. Een bouwdoos die alle realistische onderdelen bevat zoals een volledig interieur, Michelin banden, spiegels en andere verchroomde delen, realistische motor overbrenging met metalen onderdelen waaronder hoge kwaliteit kogellagers en een bijzonder krachtige electro motor.

Met het verkrijgen van de officiële licentie van Volvo Trucks Sweden begon het ontwikkelen en produceren in 2015. Door vastbesloten te zijn geen concessies te doen aan detail en stug vast te houden aan de kwaliteit standaard van Verkerk Modelbouw moest het team menig onvoorzien obstakel overwinnen want werkelijk ALLES is nieuw ontwikkeld. Zo ging ons team van de oorspronkelijk begrootte 47 productie matrijzen naar 115 matrijzen en werd de oorspronkelijke geplande 1.5 jaar (Matrijs ontwikkeling) ruim overschreden. Toch is dit een topprestatie waar wij uiteindelijk bijzonder trots op zijn. De doorlooptijd (ontwikkel periode) van een matrijs is gemiddeld 4.5 week per stuk. Ons team heeft maar liefst 115 hoogstaande matrijzen gebouwd in 125 weken tijd. Gemiddeld 1 matrijs per week.

Een intensieve periode, menig onderdeel is herzien of veranderd. Soms werden complexe montagemethodes gewijzigd om de bouwdoos toegankelijk te houden voor alle modelbouwers.  Desondanks groeide het project uit tot een vrachtwagenmodel met meer dan 1100 onderdelen. Zo realistisch dat menig Volvo liefhebber deze op foto’s niet van de echte weet te onderscheiden en daarmee de visie van Verkerk Modelbouw bevestigd. Nu, na 3.5 jaar werkelijke bouwtijd is het zover; de veel besproken bouwdoos is klaar, compleet, en nu uit voorraad leverbaar.

Wij wensen u onnoemelijk veel bouwplezier toe.

Team Verkerk Modelbouw.

Standaard uitrusting.

Volvo Michelin tire front Volvo interior close up Volvo Airbellows close up Volvo grill close up

Michelin banden

Speciaal voor dit model ontwikkelt is de nieuwe MIchelin banden lijn. U ontvangt met de bouwdoos 2 Michelin XFA2 Energy singles voor en 4 XDE Multiway banden achter.

Volledig cabine interieur

Als bouwer heeft u de keuze om de bestuurder rechts (UK) of links (EU) te plaatsen. Beide dashboards, ruitenwissers, stoelen en dode hoek spiegels worden meegeleverd.

Luchtvering

De wielophanging rust zowel voor als achter op (visueel) luchtgeveerde balgen. Deze zijn vervaardigd van zwart rubber en geven een realistische demping.

Chrome afwerking

Waar nodig hebben we kosten noch moeite bespaard met het verchromen of mat verchromen van onderdelen. Waaronder de realistische nagemaakte FH16 grill.

Andere redenen voor de Verkerk Volvo.

volvo stuur bullet

Hoog gedetailleerd chassis van glasvezelversterkt policarbonaat.

volvo stuur bullet

Vooras gemonteerd met luchtvering en een speling vrije spoorstang van verchroomd metaal

volvo stuur bullet

Achteras met differentieel, (visuele) luchtvering, aangedreven door een Servonaut 7.2V truckmotor en een realistische cardanas met kniekoppelingen uit metaal. De hele aandrijflijn en de assen voor en achter zijn kogel gelagerd uitgevoerd.

volvo stuur bullet

Velgen van aluminium en echt verchroomd kunststof gemonteerd met 1.6mm bouten en moertjes.

volvo stuur bullet

Standaard geleverd met Verkerk Modelbouw kwaliteit hoog dak, zijpanelen/fenders, dak- en zijspoilers, luchtinname met harmonica voet, dak antennes, zonneklep, spiegel set, deurgrepen etc.

volvo stuur bullet

Geleverd met een uitgebreide montage handleiding in Nederlands, Engels, Duits en stickersets met alle gangbare typen en Volvo stickers.

volvo stuur bullet

Het model beschikt standaard over opbergruimte voor 2 accu’s en een montage plaat waarop gemakkelijk 2 speakers en diverse andere elektronische componenten gemonteerd kunnen worden.

volvo stuur bullet

Ook is rekening gehouden met het makkelijk aansluiten van de Verkerk Volvo licht set. Een digitale licht set met 7 Micro SMD-printplaatjes ontwikkelt in samenwerking met Pistenking  Gmbh die we eind Mei op de markt brengen.

Technische specificaties.

volvo technical specs picture

Lengte
Breedte
Hoogte
Koppel hoogte
Wielbasis
Voor/hard
Achter/hard
Spoor breedte
460 mm
190 mm
301 mm
97 mm
277 mm
2653 gr
183 mm

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?

Bekijk onze veelgestelde vragen of stuur ons gerust een bericht via info@verkerk-modelbouw.nl of onze Facebook.